Google’da Nasıl Reklam Verilir ve Küçük İşletmelerinizi Nasıl Artırırsınız?
Google’da Nasıl Reklam Verilir: Google reklamcılığı, küçük işletmeler için mükemmel bir dijital pazarlama stratejisidir. Bölgenizdeki işletmeleri arayan kişilere siz o anda işinizle ilgili bir reklam gösterebilirsiniz. Bu tür bir hedefleme, çoğu küçük işletme sahibinin Google’da reklam vermek istemesini sağlar. Google reklamcılığınızla ilgili yardım almak istiyorsanız, İstanbul Dijital Pazarlama gibi bir Google Ortağı kullanın.
İstanbul Dijital Pazarlama, işletmeniz için bir alıcı kişisi oluşturacak, böylece hangi demografileri satın alma ihtimalinin yüksek olduğunu, ilgi alanlarını vurgulamak için hedeflenmiş reklamlar yaratacak ve işletmenize yüksek dönüşüm sağlayan web sayfasını ziyaret etmelerini, analizleri ve gelişmeleri takip etmelerini sağlayacak. Google’a uygun çevrimiçi reklam uzmanlarından oluşan özel bir ekibe sahip olmaları sayesinde planınızı istediğiniz zaman değiştirebilir veya iptal edebilirsiniz.
Google AdWords Nedir?
Google AdWords (Google Reklamları), işletmelerin reklamlarını Google’ın arama sonuçları sayfasında yayınlamasını sağlayan çevrimiçi bir reklamcılık hizmetidir. Reklamlar normal arama sonuçlarıyla neredeyse aynı görünüyor, tek fark yeşil renkli “Ad” kelimesi. Google reklamları, arama sonuçları sayfasının üstünde ve altında gösterilir.
Google Reklamları Örneği
Google’da Reklam Nasıl Çalışır?
Bir tüketici, bir terim veya kelime öbeği aradığında, Google, aramada kullanılan anahtar kelimeleri temel alarak tüketiciyle alakalı reklamları gösterir. Reklamlarının sonuç sayfasında gösterilmesini isteyen web siteleri, insanların iş türlerini ararken kullanacaklarına inandıklarını düşündükleri anahtar kelimeler teklif eder. Örneğin, İstanbul’da bulunan bir tesisatçı “tesisatçılık istanbul”, “tesisatçı” veya “bozuk tuvalet” anahtar kelimelerinde teklif verebilir.
Alandaki diğer su tesisatçılarına kıyasla ne kadar teklif verdiğinize bağlı olarak, insanlar teklif verdiğiniz koşulları ararken reklamınız sonuçlar sayfasında gösterilebilir. Ne kadar teklif verdiğinize ek olarak, Google, reklamınızın ve web sitenizin alaka düzeyini ve kalitesini de dikkate alır. Dolayısıyla, en yüksek teklifi verseniz bile, sıhhi tesisat şirketinizin reklamı birileri “çiçekçi dükkanı” nı aradığında asla gösterilmez.
Google’da Reklamcılığın Avantajları
Google’da reklam vermenin üç temel yararı vardır:
1. Arayanlar [Yerel] Satın Alma Niyetine Sahiptir
Google’da arama yapan kişiler aktif olarak sunduklarınızı arıyor. Örneğin, “pizza istanbul” için arama yapan bir kullanıcının pizza almak için bir yer aradığını varsaymak çok da zor değildir. Google reklamınızın gösterilmesini istediğiniz coğrafi konumu ayarlayabildiğiniz için, yalnızca bölgenizdeki kişilerin reklamınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin, Google’a reklamınızın yalnızca İstanbul’da veya 8 km yarıçapındaki insanlara gösterilmesini söyleyebilirsiniz.
Bunu Facebook’ta reklam vermek için karşılaştırın. Restoranınız için bir reklam meraklısı olan birine reklam gösterebilseniz de, pizza restoranlarını aradıkları anda gösteremezsiniz. Bunun yerine, pizza için aç oldukları anda değil, haber akışlarını tararken onları hedef alıyorsunuz.
Google’da reklamı bu kadar başarılı kılan ve diğer herhangi bir reklam türünden farklı olarak kullanılan şey budur. Reklamınızı gördükleri anda özellikle ürünleriniz veya hizmetleriniz için pazarda olan kişileri hedefliyorsunuz. Sadece bu değil, yalnızca bölgenizde bulunan ve yerel işletmeler için büyük bir artı olan insanları hedefleyebilirsiniz.
2. Sadece Biri Reklamınızı Tıklarsa Ödersiniz
Başka bir cazip faktör, yalnızca reklamlarınız işe yararsa ödeme yapmanızdır. Google, tıklama başına ödeme (PPC) reklamcılık modeli kullandığından, yalnızca birileri teklif verdiğiniz anahtar kelimeyi aradığında ve reklamınızla ilgilenecek kadar ilgileniyorsa ödeme yaparsınız.
Reklamınıza tıklama başına ne kadar ödeme yapmak istediğinizi belirleyebilir ve maksimum bir günlük bütçe belirleyebilirsiniz. Bu, reklamınızı göstermeniz için size belirli bir ücret getiren ve reklamın görüntülenip görüntülenmeyeceğini düşünmeyen geleneksel reklamcılıktan farklıdır.
Google AdWords, reklamcılığın çalışma biçiminde, yalnızca kullanıcı sitenizi görüntülemek için bir işlem yaptığında ödeme yapmanız için devrim yarattı. Makalede daha sonra reklam vermenin maliyeti hakkında daha fazla ayrıntıya gireceğiz.
3. Gelişmiş İzleme Yeteneği
Google Reklamları veya Google AdWords gösterge panosu ile reklamınızı kaç kişinin gördüğünü, reklamınızı kaç tıkladığını ve web sitenizde ne kadarının bir eylem gerçekleştirdiğini izleyebilirsiniz. Bu şekilde, bir çok insanın reklamınıza tıkladığını fark ederseniz, ancak hiç kimse sitenizde bir kez bir şey satın almıyorsa, açılış sayfasını veya reklamın kendisini düzenlemeniz gerektiğini biliyorsunuzdur. Reklamınızın nasıl yürüdüğünü vurgulayarak, başarılı bir reklam kampanyasına sahip olmak için gerekli tüm ayarlamaları hızla yapabilirsiniz.
Google’da reklam veren izleme özellikleri, küçük işletmeler için çok büyük bir artı.
Bir çiçekçiye sahip olduğunuzu ve bir ilan panosu reklamı almaya karar verdiğinizi hayal edin. Bir müşteri size söylemediği sürece, herhangi birinin mağazaya gelip gelmediğini, çünkü reklam panosunu gördüklerini söyleyen hiçbir bilgi yoktur. Olumlu bir geri dönüş elde edip etmediğini gerçekten bilmeden büyük bir yatırım yapacaktınız.
Google Reklamları ile, reklamınızı tıkladıklarından sitenizi tam olarak kaç kişinin ziyaret ettiğini izleyebilirsiniz. İstediğiniz sonuçları alamadığınızı fark ederseniz, herhangi bir zamanda bir reklam yayınlamayı durdurabileceğiniz için çok az risk vardır. Makalede biraz sonra reklamlarınızı izlemenin en iyi yollarını keşfedeceğiz.
Google, Reklamınızın Sonuçlar Sayfasında Gösterilip Gösterilmeyeceğini Nasıl Belirler?
Google Reklamları, hangi rekabetçi teklif verenin reklamının alakalı arama sonuçlarında gösterileceğini belirlemek için bir algoritma kullanır. Google Reklamları bir açık artırma türü olsa da, reklamı en üst sıralarda yer alan en yüksek teklif veren değildir. Bunun yerine, Google, reklamınızın arama yapan bir kullanıcı için arama sonuçlarının ne kadar iyi olduğunu ve bununla da reklamınızı tıklama olasılığının yüksek olduğunu düşünüyor. Teklifleri yüksek ve iyi arama sonucu sayılan reklamlar, yerleştirilen reklamlardır.
Google, bir reklamın sonuçlar sayfasında ne zaman gösterileceğini belirlemek için bu üç ana faktörü kullanır:
- Teklif: Teklif, reklamınıza yapılan bir tıklama için ödemek istediğiniz fiyattır. İnsanların, ürününüzle ilgilenip ilgilenmediklerini aradıklarını düşündükleri diğer anahtar kelimeler için teklif veriyorsunuz. Bir çiçekçi “gül”, “ucuz buket” veya “düğün çiçekleri” terimlerini teklif edebilir.
- Kalite Puanı: Kalite puanı, Google’ın bir anahtar kelime ile alaka düzeyini yansıtan, reklamınıza atadığı bir sayıdır. Reklamınızın, arama sonuçları sayfasında gösterilmek için yapılan arama ile alakalı olması gerekir. Birisi “düğün çiçekleri” ararsa, Google’ın bir tırnak makası reklamı göstermesi mantıklı olmaz. Reklamın kendisinde teklif verdiğiniz anahtar kelimelerin birçoğunun olduğundan emin olmak istiyorsunuz, böylece Google reklamınızın aramayla alakalı olduğunu söyleyebilir.
- Açılış Sayfası Deneyimi: Birisi reklamınıza tıkladığında, gönderildikleri açılış sayfasının reklamın kendisi ve aramada kullanılan anahtar kelimelerle aynı içeriğe sahip olması gerekir. Bir salon sahibiyseniz ve manikür yapıyorsanız, tüm hizmetlerinizi içeren ana sayfa yerine, doğrudan manikür hakkında daha fazla bilgi içeren bir sayfaya bağlanmak istersiniz.
Kalite Puanı ve Teklif, Reklam Konumunu Nasıl Belirler?
Google, her rakip şirketin reklamının Google’ın arama sonuçlarında nasıl sıralanacağını belirlemek için kalite puanını ve teklifinizi kullanır. Kalite puanı Google tarafından ölçülür ve reklamınızın, kullanıcı için ne kadar iyi bir arama sonucu olduğunu düşünmek için teklif ettiğiniz anahtar kelimeyle alaka düzeyini ve açılış sayfası deneyimini genel bir çaba içinde görür.
Hangi reklamın arama sonuçlarında en üst sıralarda yer alacağını belirlemek için, Google, kalite puanınızı maksimum reklam sıranızla çarparak reklam sıralamasını bulmak için çarpar. Reklam sıralaması en yüksek olanlar, Google’da ilk reklam konumunda olacaklar.
Google’ın Reklam Konumunu Belirlemek İçin Kalite Puanını Nasıl Kullandığı Örneği
X Şirketi: Max. Teklif: 1.5 Kalite-Puan 10/10 Reklam Sıralaması: 15 İlan Konumu:1
Y Şirketi: Max. Teklif: 2.25 Kalite-Puan 6/10 Reklam Sıralaması: 13.5 İlan Konumu: 2
Z Şirketi: Max. Teklif: 4 Kalite-Puan 3/10 Reklam Sıralaması: 12 İlan Konumu: 3
Google Reklam Sıralaması Örneği
Mobil ve Masaüstü Reklamcılık Arasındaki Farklılıklar
Google’daki mobil ve masaüstü reklamlar çok benzer. Her ikisi de reklamları arama sonuçları sayfasının üstünde ve altında gösterir ve anahtar kelimeler için ikisiyle de aynı şekilde teklif verirsiniz. Bazı işletme sahipleri mobili görmezden gelse de, Google’da reklam verirken kesinlikle düşünmek istediğiniz bir şey. Google’ın aramalarının yarısından fazlası mobil cihazlardan yapılmakta ve telefonlarında arama yapan kişilerin genellikle yerel amacı vardır.
Masaüstü ve mobil reklamcılık arasındaki temel farklar şunlardır:
- Cihaz Boyutu: Bir mobil cihazda daha az alan olduğundan, mesajınızın konuya göre olduğundan emin olmanız gerekir.
- Kullanıcı Amacı: Telefonlarındaki insanlar hareket halindedir, bu nedenle mesajınızı masaüstü veya mobil cihazlara bağlı olarak uyarlamak istersiniz.
- Tıklama Başına Maliyet: TBM’ler anahtar kelimelere dayanır. Ancak, TBM’lerin cihaza göre değişeceğini göreceksiniz. Örneğin, tabletler tipik olarak en düşük ortalama TBM’lere sahiptir ve masaüstü bilgisayarlar en yüksek değerlere sahiptir. Pek çok sektör, özellikle B2B ve e-ticaret için masaüstü reklamları en fazla dönüşümü sağlar, bu nedenle tıklama başına daha fazla maliyetli olsalar bile, reklam harcamalarında daha yüksek getiri elde edebilirler.
Aşağıda, aynı şirket için iki reklam örneği verilmiştir; bunlardan ilki mobilde, ikincisi ise masaüstünde gösterilir. Mobil reklamın bir “aramak için tıklayın” düğmesi içerdiğine ve böylece mobil cihazlarında arama yapan kişilerin daha fazla bilgi arayabilmelerine dikkat edin.
Mobil Cihazdaki Google Reklamları Örneği
Masaüstünde Google Reklamları Örneği
Hesabınızı kurarken, Google reklamınızın masaüstünde, cep telefonunda veya her ikisinde gösterilmesini isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. Reklamlarınızın farklı cihazlarda nasıl performans gösterdiğini izlemek için masaüstü ve mobil cihazlar için ayrı kampanyalar oluşturmanızı öneririz. İşletmenizin türüne bağlı olarak, çabalarınızı birbiri üzerine yoğunlaştırmak isteyebilirsiniz.
“Bir e-ticaret mağazasındaysanız, masaüstü trafiğiyle başlamak isteyebilirsiniz; oysa restoranlar veya fiziksel mağazalar cep telefonuna odaklanmak isteyebilir. Genel olarak Desktop, mobil cihazdan daha yüksek oranda dönüştürür. Ancak, telefonlarını arayan kişilerin arama sırasında ziyaret etmek için fiziksel bir yer araması daha olasıdır. ”
Google’da Reklam Verme Ne Kadar mı?
Google Reklamlarında nasıl reklam vereceğinizi öğreniyorsanız, bunun tıklama başına ödeme reklam platformu olduğunu hatırlayın, yani yalnızca bir kullanıcı reklamınızı tıkladığında ödeme yaparsınız. TBM’ler, anahtar kelimelerinizin yanı sıra, tıklama başına 1 ABD Doları ile 10 ABD Doları arasında değişen maliyetlere sahip bir dizi kampanya ayarının nasıl yapıldığına bağlıdır.
Google Reklam Maliyeti: Sektöre Göre Ortalama TBM’ler
Örneğin, küçük bir kasabada emlakçıysanız, bir anahtar kelimeye tıklama başına 1 TL’den daha az teklif verebilir ve yine de aynı reklam için daha az sayıda reklamverenle rekabet eden daha az reklamverenle Google’da reklam göstermeye devam edebilirsiniz. Bununla birlikte, büyük bir şehirde bir tıbbi uygulama hatası hukuk bürosuna sahipseniz, tıklama başı maliyet çok daha pahalı olacaktır.
Google Reklam Maliyetinizi Nasıl Hesaplayabilirsiniz?
Birileri belirli anahtar kelimeler aradığında reklamınız için önerilen tekliflerin ne kadar olduğunu görmek için Google’ın Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanabilirsiniz. Ancak, kesinlikle reklamcılığın maliyetine odaklanmak yerine, Google’daki reklamlardan ne kadar kazanmaya devam edeceğinizi ve bunun işletmeniz için önemli bir kazanç sağlayıp sağlayamayacağını da düşünün.
Örneğin, bir yanlış uygulama firması, 10 tıklamadan biri yeni bir müşteri olursa, reklamlarına yapılan bir tıklama için 30 ABD doları ödeyebilir. Yeni bir müşteriye 300 dolar ödüyor olsalar bile, hizmet ücretlerinin çok yüksek olması nedeniyle, günün sonunda reklamdan hala kâr elde edecekler.
Ortalama TBM’nizde % 33,5 nasıl tasarruf edersiniz?
Basit cevap, Bing’de reklam vermektir. Bing, birçok yönden Google AdWords’e çok benzer bir hizmet sunmaktadır. Ancak, Bing’den satın alınabilecek daha az tıklama olduğundan, çoğu reklamveren Google AdWords’e odaklanır ve Bing’i dikkate almaz. Ancak, daha düşük rekabet, daha az şiddetli teklif verme anlamına gelir, bu da tıklama başına maliyeti düşürür. WordStream tarafından yayınlanan bir makaleye göre, Bing genellikle aynı terim için Google AdWords’ten yüzde 33,5 daha ucuzdur, bu nedenle Google’ı kullanmayan trafiğe daha fazla ödeme yapmadan erişebilirsiniz. İlk 25 $ ‘ınızı Bing Ads’ta kaydolduğunuzda ve harcadığınızda, Bing Ad kredisinde 100 $ kazanırsınız.
Ücretsiz Google Reklam Kredisinde 100 ABD doları Nasıl Talep Edilir?
Barındırma planınızı ve etki alanınızı Bluehost’tan seçtikten sonra, ilk Google AdWords kampanyanızı 100 TL’lik krediyle denemeye hazırsınız. İşte Google’da 100 dolarlık ücretsiz reklam kredisi ile reklam vermek:
- Bluehost panonuzun sol üstündeki Hosting seçeneğine tıklayın ( NOT: Bluehost’ta oturum açtığınızdan emin olun).
- Pazarlama altında Google AdWords’ün 100 ABD Doları’nı tıklayın ( NOT: Google AdWords’te ve Bing’de reklam kredisi almak için Google’da 25 ABD doları harcamalısınız).
Bluehost’tan ücretsiz Google Ads Credit
- İlk AdWords ™ kampanyanızı oluşturun ve yeşil kod oluşturma düğmesine tıklayın yazan gri kutuya gidin.
Bluehost ile Ücretsiz AdWords Kredi Kodu oluşturun
- ÖNEMLİ: Bu özel Google bağlantısını ziyaret ederek etiketli kodu tıklayın ve görünen yeşil düğmeye tıklayın.
- Bir sonraki ekranda, Google AdWords hesabınız için kullanmak istediğiniz bir e-posta adresini ve Google ile reklam vermek istediğiniz web sitesinin URL’sini girin.
Google Reklamları Kayıt Sayfası
- Artık ilk AdWords kampanyanızı oluşturabilir ve indirim kodunuzu kullanabilirsiniz.
- Kampanyanızı oluşturduktan sonra, bir sonraki sayfadaki Ödeme bilgileri altındaki Giriş teklif kutusuna 4. adımda alınan kodu girebilirsiniz.
Google Reklamları Yeni Kullanıcı Ödeme Bilgileri Sayfası
- Ödeme bilgilerinizi girin, AdWords şartlar ve koşullarını kabul ediyorum’un yanındaki kutuyu işaretleyin ve mavi Sonlandır ve reklam oluştur düğmesini tıklayın.
Google’da 6 Adımda Nasıl Reklam Verilir?
1. Bütçenizi Belirleyin
Google Reklamları hesabınıza giriş yaptıktan sonraki ilk adım günlük bütçenizi belirlemektir. İyi bir başlangıç noktası günlük 10 ABD Dolarıdır, ancak anahtar kelime başına ne teklif vereceğiniz konusunda daha iyi bir fikre sahip olduğunuzda bu tutarı artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bu tutarı her gün ödeyeceğiniz garanti edilmez (özellikle reklamınızı kimse tıklamıyorsa), ancak Google bütçenizi aşmayacağınızdan emin olacaktır.
Bütçenizi belirlemenin iyi bir yolu, öncelikle tıklamaların yüzde kaçının satışa döneceğini bulmaktır. WordStream, küçük işletmeler için ortalama yüzde 2 ila yüzde 5 arasında bir dönüşüm oranı gösteren hoş bir Infographic bilgisine sahiptir. Web sitenizi ziyaret eden her 100 kişiden beşi ürününüzü satın alırsa, yüzde 5’lik bir dönüşüm oranına sahip olursunuz. Daha sonra, her bir insanın ürününüzü satın alması için ne kadar harcamaya istekli olduğuna karar vermelisiniz. 1.000 $ tutarında bir şey satıyorsanız, ikisinde de yüzde 5’lik bir dönüşüm oranına sahipseniz, muhtemelen tıklama başına 5 YTL’lik bir üründen daha fazla ödeme yapmak istersiniz.
Google reklam bütçesi
2. Konumunuzu Belirleyin
Google, reklamlarınızın hangi coğrafi konuma gösterilmesini istediğinize karar vermenize izin verir. Bu, yerel işletmeler için önemlidir, çünkü reklamınızın yalnızca teklif verdiğiniz anahtar kelimeyi aradığında ve işletmenizden belirli bir mesafede bulunduğunda gösterildiğinden emin olabilirsiniz. Bu size para kazandırabilir ve dönüşüm oranınızı artırabilir.
Google Reklamları Yer Hedefleme
“Gelişmiş arama” ya basarak ve “Yarıçap hedeflemesi” ni seçerek ZIP kodunuzdan belirli bir yarıçapı bile hedefleyebilirsiniz. Bu, özellikle reklamlarının yalnızca reklamverenlerin reklamını gösterdiğinden emin olmak isteyen tuğla ve harç işletmeleri için kullanışlıdır. Onları ziyaret etmek için yeterince yakın. Örneğin, insanların genellikle sizi ziyaret etmek için 10 milden daha uzağa gitmediğini biliyorsanız, yarıçapınızı 16 km olarak ayarlayın.
Yarıçap hedeflemeyi kullanmanın bir başka ipucu da, bir dizi farklı yarıçap hedefi belirlemektir, daha sonra teklifinizi yere göre ayarlayarak reklam harcamanızın konumlarınıza daha yakın olan kullanıcılara odaklanmasını sağlamaktır. Örneğin, işletme adresinizi girebilir, ardından 3 km, 8 km ve 16 km hedefleyebilirsiniz. Her birine 3 km yarıçapı yüzde 20’lik bir teklif artışı, 8 km’de yüzde 10’luk bir teklif artışı ve 10 kilometrede bir artış olmaması için teklif ayarlamaları ekleyin.
Google Reklamları Yarıçapı Hedefleme Örneği
3. Bir Şebeke Seç
Google, reklamlarınızı yalnızca Google’ın arama sonuçları sayfasında (arama ağı) ve Google içerik sitelerini (görüntülü reklam ağı dahil) gösterme arasında seçim yapmanızı sağlar. Görüntülü reklam ağı seçerseniz, reklamınız YouTube ve Gmail gibi diğer sitelerde görünebilir. Reklamınızın yalnızca işletme türünüzü arayanlar için gösterilmesini sağladığı için arama ağından başlamanızı öneririz. Küçük işletme sahiplerinin sağladığı ürün türleri bu tür reklamcılıkta daha başarılı olma eğilimindedir.
Google Reklam Ağı Seçenekleri
4. Anahtar Kelimelerinizi Seçin
Anahtar kelimeler, kullanıcıların arama motorunu kullanırken Google’a girdikleri terimler veya kelime öbekleridir. Google Reklamlar (eski adıyla AdWords) hesabınızı ayarlarken, reklamınızı tetiklemek istediğiniz anahtar kelimeleri seçebilirsiniz. Google, web sitenize dayalı olarak kullanmanız için anahtar kelimeler önerecek ve ayrıca bir anahtar kelimenin ne kadar popüler olduğunu size bildirecektir. Örneğin, dallas’da bir pizza restoranı için hesap oluştururken, önerilen bir anahtar kelime aylık 18.100’den fazla arama yapan “dallas restoranlar” dır.
Google’ın iyi önerileri var, bu nedenle ilk önce kesinlikle bunları kullanabilirsiniz. Hesabınızı oluşturduktan sonra daha fazla anahtar kelime eklemek istiyorsanız, Google, AdWords hesabınızın Anahtar Kelime Planlayıcı adlı “Araçlar” bölümünde yararlı bir kaynağa sahiptir. Bu, kullanabileceğiniz diğer terimler için fikir edinmenize yardımcı olacaktır.
Bir başka iyi strateji, uzun kuyruklu anahtar kelimeler olarak da bilinen iki kelimeden fazla anahtar kelimelere odaklanmaktır. Bunlar daha spesifik olduklarından daha az rekabet olacaktır.
Reklamlar için Google tarafından önerilen anahtar kelimeler
“Rekabetiniz çok yüksekse, alternatif veya daha belirgin anahtar kelimeler bulmayı deneyin. Örneğin, ‘e-posta istemcisi’ kullanmak yerine, ‘Windows için e-posta istemcisini deneyin.’ Bu şekilde, özellikle Windows için bir e-posta istemcisi arayan kişileri hedefliyorsunuz. Bu anahtar kelimeler daha düşük bir arama hacmine sahip olabilir, ancak bunlar pazarda rakiplerinizin kullanmadığı bir yeri temsil eder. Tıklama başına maliyetiniz düşük olacak ve doğru insanlara ulaşma şansınız yüksek olacak. ”
Anahtar Kelimelerinizin Eşleme Türünü Belirleme
Google Reklamları, reklamınızı istediğiniz anahtar kelimelere göre ne zaman göstereceğinizi belirlemek için anahtar kelime eşleme türlerini kullanır. Eşleme türleri, bir kullanıcının “beyaz tenis ayakkabısı” veya “beyaz tenis ayakkabısı” anahtar kelimeleriniz için “beyaz tenis ayakkabısı” nı aradığında reklamınızı göstermek gibi farklı anahtar kelime veya arama terimi varyasyonlarına izin verir.
Seçim yapabileceğiniz dört farklı anahtar kelime eşleme seçeneği vardır:
- Geniş Eşleme: Bu, anahtar kelimelerinizin atandığı varsayılan eşleme türüdür ve bu seçeneklerden en geniş kitleye ulaşır. Bu olumlu bir şey gibi görünebilir, ancak reklamınız bir arama sorgusunun herhangi bir sıradaki anahtar kelimelerinizden herhangi birini (eş anlamlılar dahil) içerdiğini göstermeye uygun olduğundan, reklamınız sitenizle gerçekten alakalı olmayan aramalarda gösterilebilir. Tüm anahtar kelimelerin, reklamın gösterilmesi için arama sorgusunda olması gerekmediğinden, arama teriminiz “dallas restaurant” ise, reklamınız “dallas’ta pizza” için gösterilebilir.
- Geniş Eşleme Düzenleyici: Bu seçenek, belirli anahtar kelimeleri yerine kilitleyebildiğiniz için, reklamınızı gören geniş eşlemeden biraz daha fazla kontrol sağlar. Yalnızca kelimenin önüne bir “+” eklemeniz gerekir ve Google’ın reklamınızı tetiklemek için aramanın bu kelimeyi içermesi gerektiğini bilmesini sağlar. Restoranınız pizza konusunda uzmanlaşmışsa ve başka bir yiyecek türü yoksa, “dallas’ta pizza pizza” anahtar kelimesine teklif vermek isteyebilirsiniz, böylece birileri “dallas restoranında” arama yaptığında reklamınız görünmez.
- Öbek Eşleme: Bu seçenek, kontrol çizgisinin hemen yanındadır. Öbek eşlemede, reklamlarınızı tetiklemek için arama terimlerinin anahtar kelimelerinizle aynı sırada olması gerekir, ancak öbekten önce veya sonra başka kelimeler de olabilir. Bu nedenle, anahtar kelimeniz “dallas restaurant” ise, bir kişi “restaurant dallas” kelimesini aradığında reklamınız görünmeyecek, ancak bir kişi “en iyi dallas restaurant” kelimesini arayabilirse, Google’a bir kelime öbek eşlemesi istediğinizi belirtmek için, ifadenin etrafına tırnak işareti koymanız gerekir.
- Tam Eşleşme: Bu seçenek göründüğü gibi çalışır. Reklamınızın gösterilmesi için, birisinin kesin anahtar kelimeleri, aynı sırada ve önce veya sonra başka kelimeler olmadan araması gerekir. Bu nedenle, “dallas restaurant” ta tam bir eşleşme yapmak istiyorsanız, reklamınız “en iyi dallas restaurant” veya “dallas’taki restoran” araması için gösterilmeyecektir. İsterseniz, tabirinize parantez koymanız gerekir. tam bir eşleşme olabilir (örneğin, [dallas restaurant]).
Küçük işletme sahipleri, anahtar kelimeleri için bu eşleme türlerinin bir kombinasyonunu kullanmalıdır. Geniş eşleme değiştirici ve öbek eşleme ile başlamak iyi bir başlangıç noktasıdır. Geniş eşleme, en düşük TBM’de en fazla tıklamayı sağlar, ancak reklamlar potansiyel olarak düşük kaliteli tıklamaları artıran daha az alakalı arama terimleri gösterebilir. Tam eşleme en alakalı tıklamalara sahip olur, ancak daha düşük tıklama hacmi ve daha yüksek bir TBM ile sonuçlanır.
Negatif Anahtar Kelimelerden Yararlanın
Google reklamınızın sitenizle gerçekten alakalı olmayan bir arama sorgusu için gösterildiğini fark ederseniz, negatif anahtar kelimelerden yararlanmak istersiniz. Örneğin, bir Hamburger restoranınız olduğu için teklif verdiğiniz anahtar kelime “çizburger” ise, o zaman insanların popüler “cennette çizburger” şarkısını aradıktan sonra reklamınızı tıklamasını istemezsiniz. Bu durumda, negatif bir anahtar kelime olarak “cennet” eklersiniz ve birileri aramalarında bu kelimeyi içeriyorsa reklamınız gösterilmez.
“Negatif anahtar kelimeler kullanmak istiyorsunuz, böylece reklamlarınız sevmediğiniz kelimelerden oluşan sorgular için gösterilmez. Örneğin, küçük işletmelerin çoğu, reklamlarında ‘ücretsiz’ veya ‘ucuz’ kelimelerini içeren bir ifade için görünmelerini istemiyor. ”
5. Anahtar Kelime Teklifinizi Belirleyin
Teklif, reklamınıza yapılan bir tıklama için ödemek istediğiniz tutardır. Biri bu anahtar kelimeyi aradığında reklamınızın sonuçlar sayfasında gösterilmesi için diğer web sitelerine karşı anahtar kelimeler için teklif veriyorsunuz. Bir web sitesi, yapılan arama ile aynı derecede alakalı bir reklam içeriyorsa ve tıklama başına daha fazla ödeme yapmaya istekliyse, reklamları sizinkinden yüksek, hatta sizinki yerine gösterilecektir.
Google Reklam Teklifi
Ne kadar teklif vermeniz gerektiğini öğrenmek için Google’ın anahtar kelime planlayıcısını kullanın. Aşağıda, Anahtar Kelime Planlayıcı’da “pizza rochester” araması için önerilen alakalı anahtar kelimeler ve tekliflerin karşılaştırması bulunmaktadır.
Google Anahtar Kelime Planlayıcı Aracı Örneği
6. İlanınızı yazın
Son adım reklamınızı yazmak. İki başlık ve bir açıklama yazmanız gerekecek. Her biri için sınırlı sayıda karakteriniz var – her başlık için 30 karakter ve açıklama için 90 karakter – bu nedenle reklamınızın kısa ve net olduğundan emin olun. Google, izin verilenden daha fazla karakter girmenize izin vermez, bu nedenle karakter sınırlarını aşamazsınız.
Google Reklamları Reklam Ekranınızı Yazma
Etkili Google Reklamlarıyla Google’da Nasıl Reklam Verilir?
İnsanları tıklamaya çeken dikkat çekici bir reklam yazmak kolay değildir. Teklifinizi, işinizin ne yaptığını açıkça belirtmek ve kullanıcılara reklamınızı tıklamaları için bir neden vermek istiyorsunuz; hepsi sınırlı sayıda karakter içinde. Olabildiğince iyi tasarlanmalı hem görsel hem de yazı olarak.
Google reklamınızı yazarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:
- Anahtar Kelimelerinizi Reklamınızda Kullanın: Google’ın, reklamın aramayla alakalı olduğunu söyleyebilmesi için reklamınızda teklif ettiğiniz anahtar kelimeleri kullanın.
- Yerel Tanımlayıcıları Kullan: Yerel bir işletmeyseniz, aramanızdaki konum terimlerini kullanmayı düşünün. Birisi “barbekü dallası” arıyorsa, “Dallas’taki En İyi Barbekü” başlıklı reklamınızın sonuçlarda gösterilmesi ve bölgenizde restoran arayan biri için yüksek oranda alakalı olması olasıdır.
- Teklifinizi Açıkça Belirtin: Kullanıcı, işletmenizin ne olduğunu ve aradıklarında nasıl yardım edebileceğinizi derhal bilmelidir. Pek çok farklı ürün sunan bir mağazanız varsa, Google reklamınızı aranan anahtar kelimelerle eşleştirdiğinizden emin olun.
- Kullanıcılara Reklamınızı Tıklama için Sebep Verin: Bir Google aramasının ilk sayfasında tonlarca sonuç vardır. Onlara neden işinizi seçmeleri gerektiğini söylemelisiniz. Daha uygun fiyatlı, güvenilir veya güvenilir misiniz? Harika yorumlarınız ve puanlarınız var mı? Bu bilgiyi reklamınızda paylaşın.
- Net Harekete Geçirme Çağrısı Yapın: Kullanıcıların sonraki adımlarda talimatı veriliyorsa bir reklamı tıklamaları daha olasıdır. Buna örnek olarak “Bugün ücretsiz bir fiyat teklifi için arayın” veya “Size en yakın mağazayı bulmak için girin.”
- Bir Promosyonu Dahil Edin: “Günümüzde % 20 indirim!” veya “Ücretsiz gönderim” gibi bir teklifi dahil etmek isteyebilirsiniz. Google reklam maliyetinin üstünde indirim yapmak istemiyorsanız, hatta küçük bir fiyat teklif sitenize yeni bir müşteri çekebilir.
- Reklam Uzantılarını Kullan: Uzantılar, işletmenizle ilgili (telefon numaralarınız, mağaza derecelendirme veya adres gibi) reklamınızdan uzanan bağlantılar olarak ek bilgiler gösterir. Uzantıların eklenmesi, sonuçlar sayfasında kapladığınız alan miktarını artırır ve tıklama oranlarının yüksek olma eğilimindedir (her ikisi de büyük avantajlar). Ayrıca, uzantıları dahil etmenin ek bir maliyeti yoktur.
Reklamlarınızı yazmadan önce atabileceğiniz basit bir adım, işletme türünüzü aramak ve ne tür bir reklamın geldiğini görmektir. Diğer işletmelerin reklamlarını tam olarak kopyalamak istemezsiniz, ancak neyin işe yarayıp neyin yaramadığı hakkında bir fikir edinebilirsiniz.
Google’da iyi bir reklam örneği
Bu Google reklamı, kontrol listemizde bir çok şeyi vuruyor. Anahtar kelimelerle doludur, 40 $ indirim sunar, 7 gün 24 saat açık olan övünçler, en iyi sonuçların altını çizer ve tıklanması gereken reklam uzantıları vardır. Ardından, bu reklama bir göz atın:
Google’da daha zayıf bir reklam örneği
Bu reklam biraz daha zayıf, çünkü NYC’de sıhhi tesisat hizmetleri sundukları açık olmasına rağmen, çok fazla anahtar kelime yok ve reklamdaki hiçbir şey onları listelenen diğer reklamlara karşı öne çıkaramıyor.
Google, kullanmanız için belirli miktarda karakter verir ve çoğu durumda tüm olası karakterlerden yararlanmak istersiniz. Reklamınız ne kadar büyük olursa, o kadar çok dikkat çekecek ve reklamınız içinde daha fazla anahtar kelime kullanabileceksiniz.
Etkili Mobil Reklamlar Nasıl Yazılır?
Mobil cihazları hedefleyen Google reklamları yazarken, yukarıda bahsettiğimiz her şeyi düşünmek istersiniz. Ancak, mobil cihazlar için ince ayar yapmanız gereken birkaç şey var:
- Aramak İçin Tıkla ve Yönlendirmek İçin Tıkla’yı dahil et: Bu reklam uzantılarını, hareket halindeyken işinizle hızlı bir şekilde iletişim kurabilecek veya bulabilecekleri şekilde etkinleştirin.
- Basit Tutun: Mobilde daha az yer var ve insanlar daha küçük bir ekrana bakıyorlar, bu nedenle mesajınızın basit ve doğrudan konuya girdiğinden emin olun.
- Kullanıcılara Aradıkları Arama Sonuçlarını Verin: Kişiler yanıt bulmak için Google’ı kullanıyor. Reklamınızın, kullanıcının arama sorgusuna iyi bir cevap verdiğinden emin olun.
- İşlem Yapılabilir Dil Kullan: Bir yanıt tetiklemek istiyorsanız, bir kullanıcıya ne yapması gerektiğini söyleyen doğrudan dili kullanmak, tıklamaların tıklanmasında daha etkili olur.
- Avantajlarınızı veya Farklılaştırıcılarınızı Vurgulayın: İşinizi rakiplerinizden ayıran nedir? Kendinizi rekabetten ayırmak için Google reklamınızdaki bu bilgileri kullanın.
- Bilgiye Sahip Olun: Reklamverenler, Google reklamlarında fiyatlandırma gibi ilgili bilgileri dahil etmekte tereddüt ederler. Ancak, fiyat çoğu tüketici için lider bir alım faktörüdür. Fiyatlandırmanız aralıkları dahilindeyse, reklamınızın, fiyatlandırmada başarısız olan rakiplerden daha fazla tıklanma olasılığı yüksektir. Fiyatlandırmanızın kapsamı dışındaysa, dönüşüm sağlamayan tıklamalarda reklam harcamasını boşa harcamazsınız.
Google reklam metniniz, bir kullanıcıyı reklamınızı tıklamaya iten şeydir, ancak dönüştürülüp dönüştürülmeyeceğini belirleyen açılış sayfanızdır. Ayrıca, açılış sayfalarınızın yalnızca kaliteli olmadığından değil mobil cihazlar için de optimize edildiğinden emin olmak isteyeceksiniz. Olmazsa, açılış sayfanız bir mobil deneyim için optimize edilmediğinden, Google reklamınızı mobil cihazlarda göstermeyebilir.
İşte iyi bir mobil reklam örneği. Reklam uzantıları doğrudan konuya yöneliktir, tıkla ve ara düğmesi insanların şirketle kolayca iletişim kurmasını sağlar ve bunun bulunduğunuz konumdan ne kadar uzakta olduğunu görebilirsiniz.
Google’da örnek mobil reklam
Google Reklamlarınızın Nasıl Performans Gösterdiğini Değerlendirin: İşletmeniz İçin Buna Değer Var mı?
Google’da reklam vermenin önemli bir yönü, reklamınızın nasıl çalıştığını izlemektir. İlk başladığınızda, reklamınızın iyi performans gösterdiğinden emin olmak için haftada yaklaşık bir kez hesabınıza giriş yapmalısınız. Kalite puanı, tıklama oranı ve dönüşüm oranı gibi anahtar performans göstergeleri için Google Reklamları hesabınıza bakın.
Google, aşağıdakilere göre anahtar kelimelerinizin her birine bir kalite puanı atar:
- Beklenen Tıklama Oranı: Birinin anahtar kelimeyi aradıktan sonra reklamınızı tıklama olasılığı ne kadardır.
- Reklam Alaka Düzeyi: Anahtar kelimenin Google reklamınızla ne kadar yakından ilgili olduğu.
- Açılış Sayfası Deneyimi: Anahtar kelimenin, Google reklamınızın bağlantı verdiği açılış sayfasıyla ne kadar yakından ilgili olduğu.
Anahtar kelimelerinizin kalite puanını, hesabınızdaki anahtar kelimeler sekmesini tıklayarak ve “kalite puanı” sütununu ekleyerek kontrol edebilirsiniz. Yukarıda tartışıldığı gibi, Google, reklamınızın hangi sıralamaya göre sıralanacağını belirlemek için kalite puanınızı teklifinizin çarpımına katlar. Bu nedenle, kalite puanınız 0,9 ise ve anahtar kelime için teklifiniz 1 TL ise, 2 $ teklif veren 0,4 kalite puanına sahip birinden daha yüksek bir rütbe alırsınız.
Örn: (0,9 x 1) = 0,9> (0,4 x $ 2) = 0,8
Google Reklamları Kalite Puanı
“Google AdWords’te, reklamlarınızın ve açılış sayfanızın teklif verdiğiniz anahtar kelimelerle ne kadar alakalı olduğunu anlamanıza yardımcı olacak harika bir araç Kalite Puanı’dır. İyi bir kalite puanı genellikle yedi ila on arasındadır. ”
Google reklam performansınıza bakarken göz önünde bulundurulması gereken diğer faktörler:
- Gösterimler: Gösterimler, Google reklamınız sonuçlar sayfasında her göründüğünde sayılır. Reklamınızın aldığı gösterim sayısını not alın; çünkü, düşük gösterim sayısı kırmızı bayraktır. Hiç kimse reklamınızı görmüyorsa, o reklamdan iş edinme şansınız yoktur. Çok az sayıda gösterim fark ederseniz, teklifinizin rekabetçi olduğundan ve teklif vermeyi seçtiğiniz anahtar kelimelerin reklamınız ve açılış sayfanızla eşleştiğinden emin olun.
- Tıklama Oranı (TO): Bir reklamdaki tıklama oranı, gösterim sayısına bölünen tıklama sayısıdır. Bu yüzde, reklamınızı gören herkesi, kaç kişinin tıklamak için bir eylemde bulunduğunu bilmenizi sağlar. İyi tıklama oranları sektörlere göre değişir, ancak TO’nuz yüzde 1’den azsa, reklam metninizi yeniden değerlendirmelisiniz. Reklamın dikkat çekici olduğundan ve web sitenize trafik çekmesi için birisinin tıklaması için zorlayıcı bir neden olduğundan emin olun.
- Ortalama Tıklama Başı Maliyet (TBM): TBM, reklamlarınız için ödenen toplam tıklamaların toplam sayısına bölünmesiyle elde edilen toplam tutardır. Bu fiyat, birisinin reklamınızı tıklaması için ne kadar ödediğinizi bilmenizi sağlar. Yönetilebilir bir TBM’niz olup olmadığını belirlemek, sitenizdeki kişilerin genellikle satışa dönüşme hızına bağlıdır. Sitenize giden her 100 kişiden biri bir müşteri olursa, dönüşüm oranınız yüzde 1’dir. Ortalama tıklama başı maliyetiniz 2 TL ise, yeni bir müşteri almak için 200 ABD Doları ödüyorsunuz. Bir dönüşüm cebinizde 1000 $ anlamına gelirse bu harika bir haber, ancak bir müşteriden en fazla 20 $ kazanacak olmanız çok fazla değil. TBM’nizin çok yüksek olduğunu düşünüyorsanız, daha fazla dönüşüm elde etmek için açılış sayfanızı ve reklamınızı değerlendirmeniz gerekir.
- Dönüşüm Oranı: Bu, kaç tıklamanın potansiyel müşteri veya müşteri haline geldiğini gösterdiğinden, temel performans göstergenizdir. İyi bir tıklama oranına sahip olduğunuzu, ancak düşük bir dönüşüm oranınız olduğunu tespit ederseniz, açılış sayfanızla ilgili bir sorun olabilir.
Reklamlarınızı geliştirene kadar net bir YG almayı beklememelisiniz. Bu yüzden, Bluehost’a kaydolduğunuzda 100 $ ‘lık bir Bing kredisi ile başlamak , Google’da ücretli kampanyalar yayınlamadan önce ucuzu denemenin harika bir yoludur.
Google Reklamlarınızdan Reklam Harcama Getirisini Nasıl Hesaplarsınız?
Tahmini Google reklam harcaması ya da yatırım getirisi hesaplamanız, Google reklam kampanyaları oluşturmak için zaman ve para yatırımı yapmadan önce Google’daki işletmeniz için ne kadar verimli bir reklam olabileceği konusunda iyi bir fikir verebilir. Bunu yapmak için, Anahtar Kelime Planlayıcı aracını, aylık reklam bütçenizi ve ortalama müşteri ömrü değerinizi (veya bir müşterinin işletmenize ne kadar değer verdiğini) kullanarak tahmini TBM’lerinize ihtiyacınız olacak .
Örneğin, bütünsel bir tıbbi uygulamanın tahmini bir TBM değeri 1,70 ABD dolarıdır. Google’da reklam yayınlamak için kullanılabilecek bütçeleri ayda 1.000 ABD Doları, tahmini müşteri kullanım ömrü değeri 200 ABD dolarıdır. Endüstri ortalamalarını kullanarak, dönüşüm oranlarının yüzde 5 olacağını tahmin ediyorlar.
Google reklamları için reklam harcaması getirisini hesaplamak için:
Aylık Reklam Harcını Ortalama TBM’ye Göre Böl
Öncelikle, aylık reklam harcamasını, aylık olarak öngörülen tıklama sayınızı bulmak için ortalama TBM’ye bölün.
Örnek: $ 1,000 / $ 1.70 = 588 tıklama
Dönüşüm Oranınızla Aylık Tıklamaları Çarpın
Ardından, ayda almanız gereken dönüşüm sayısını bulmak için, Google Reklamlar’da gösterildiği gibi, dönüşüm oranınızla tıklama sayısını çarpın.
Örnek: 588 X 0.05 = aylık 29.4 dönüşüm
Ortalama Müşteri Ömür Boyu Değerinizle Dönüşümleri Çarpın
Son olarak, dönüşüm sayısını ortalama müşteri yaşam değeri değerinizle çarpın.
Tüm dönüşümlerin bir satış veya gelire eşit olmadığını unutmayın. Örneğin, daha fazla bültene kaydolmak için reklam yayınlıyorsanız, ömür boyu değeri doğrudan geçerli olmayabilir.
Örnek: 29,4 X 200 ABD Doları = ayda 5,880 ABD Doları
Aylık Gelir Harcama Reklamını Gelirden Çıkar
Beklenen aylık reklam getirisini bulmak için aylık reklam harcamanızı reklam gelirinizden çıkarın. Google Reklamları hesabınızı yönetmek için bir PPC yönetim şirketi kullanıyorsanız, yönetim ücretlerinde ödediğiniz tutarı öngörülen reklam gelirinizden de düşün.
Örnek: 5,880 dolar – 1,000 dolar = 4,880 dolar
Deneme, En İyi Sonuçların Anahtarıdır
Tıpkı bir pizza restoranına sahipseniz, karşılaştığınız ilk pizza tarifine nasıl karar vermeyeceğiniz gibi, ilk yazdığınız reklamı da almak istemezsiniz. Her zaman bir kerede en az iki reklam yayınlamanız gerekir. Reklamlardan birinde bir şeyi değiştirmek ve hangisinin en iyi sonucu verdiğini test etmek isteyeceksiniz. Bir seferde yalnızca bir değişiklik yaptığınızdan emin olun, çünkü bir reklam katlanarak daha iyi yapmaya başlarsa, hangi değişikliklerin daha iyi sonuçlara yol açtığını bilmeniz gerekir.
“Etkili bir AdWords kampanyası nispeten geniş başlıyor. Bir süre sonra, neyin işe yarayıp yaramadığını, hangi anahtar kelimelerin dönüşüm yaptığını, hangi reklam kopyalarının en fazla tıklama aldığını, hangi uzantıların gerçekten bir fark yarattığını vb. Öğreneceksiniz. Oradan, optimizasyona başlayın. Neyin işe yaramadığını ortadan kaldırın, neyin işe yaramayacağını tutun. Başarısızlıktan nasıl öğreneceğinizi bilene kadar en güçlü performans gösteren AdWords kampanyanıza asla sahip olamazsınız. ”
Anahtar kelime listenizi de sürekli olarak temizlemelisiniz. Hangi gerçek aramaların reklamınızı tetiklediğini görmek için Google’ın arama terimi raporunu kullanın. Bu raporu, “Arama terimleri” düğmesine basarak, anahtar kelime sekmesinin altındaki hesabınızda bulabilirsiniz. Reklamınızın sitenizle alakalı olmayan anahtar kelimeler için gösterildiğini fark ederseniz, bu anahtar kelimeyi kaldırmak, negatif bir anahtar kelime olarak eklemek veya tam bir eşlemeli anahtar kelimeye dönüştürmek isteyeceksiniz.
Örneğin, bir gözlük mağazanız olduğunu hayal edin ve reklamınız, anahtar kelimelerinizden biri “bardak” olduğundan biri “şarap kadehi” aradığında gösteriliyor. Reklamınızı, negatif bir anahtar kelime olarak “şarap” eklemek isteyebilirsiniz veya Google’ın reklamınızı yalnızca birinin “gözlükleri” ifadesini tam olarak aradığı zaman eşleştiğinden emin
İyi bir anahtar kelime kümesine sahip olmak anahtardır, çünkü reklamınızın yalnızca işinizi yararlı bulacak kişilere gösterilmesini istersiniz. Aksi takdirde, gereksiz tıklamalara para harcıyor olabilirsiniz.
Aynı Anda Birden Çok Reklam Nasıl Çalıştırılır?
İlk Google reklamınızı yayınladıktan sonra, aynı anda birden fazla kampanya yayınlamaya başlamak isteyeceksiniz. Kampanya, tümü bir bütçeyi, yer ayarını ve cihaz ayarını paylaşan bir grup reklam grubudur. Bu nedenle, iki konumu olan bir işletmeye sahipseniz, her biri için ayrı bir kampanya yapmak isteyeceksiniz. Ardından, kampanyanın hangi konuma bağlı olduğuna bağlı olarak hedeflenmiş anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz.
Her kampanya farklı reklam gruplarından oluşur. Her reklam grubu bir anahtar kelime listesini paylaşır ve benzer bir teması olmalıdır. Bu nedenle, bir ev eşyası mağazanız varsa, yemek takımıyla ilgili anahtar kelimelerden ve mobilyalarla ilgili anahtar kelimelerden oluşan bir reklam grubunuz olabilir. Aynı kampanyadaki iki reklam grubunun aynı anahtar kelimeleri çok fazla paylaşmasını istemediğinizi unutmayın, çünkü o zaman reklamlarınızdan birinin gösterilmesi için kendinize teklif vermiş olabilirsiniz.
Google Reklamcılığını Geliştirmenin Kolay Bir Yolu mu İstiyorsunuz?
Reklam performansınızı iyileştirmek için profesyonel yardım için Adzooma’ya göz atmayı unutmayın . İşinize odaklanırken Google reklamcılığını işleyerek reklamlarınızdan daha fazla gelir elde etmenize yardımcı olacak basit bir çözüm sunar.
Sonuç: Google’da Nasıl Reklam Verilir?
Google’da reklam vermek, özellikle reklamınızı bölgenizdeki kişiler için hedefleyebildiğiniz için, yeni müşteriler edinmenize yardımcı olmak için uzun bir yol kat edebilir. Google’da nasıl reklam vereceğinizi öğrendikten ve ilk kampanyanızın yayınlanmasını öğrendikten sonra, en iyi performans gösteren malzemeyi kullandığınızdan ve anahtar kelime listenizi temiz tutmak için reklamları sürekli test ettiğinizden emin olun. Bu, reklamlarınız için mümkün olan en düşük tutarı ödemenize yardımcı olur. Daha fazla bilgi edinmek için İstanbul Dijital Pazarlama olarak bizimle iletişime geçin.